Direct na overlijden

De dood hoort bij het leven.  Het overlijden van een dierbare blijft echter een emotionele gebeurtenis. Hoe verwacht, of juist volkomen onverwacht, ook. Het is belangrijk dat er op zo’n moment voldoende rust en ruimte is. Na het overlijden is er dan ook geen reden tot haast. Neem rustig de tijd om op jouw eigen manier afscheid te nemen of familieleden op de hoogte te brengen.

Hierna kun je de huisarts bellen.
De arts zal een onderzoek doen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze formulieren laat hij bij je achter omdat de uitvaartbegeleider deze nodig heeft om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand van de desbetreffende gemeente.

Daarna bel je mij.
Ik ben dag en nacht bereikbaar op 06-2129 5729.

Aan de telefoon bespreken we de eerste wensen, met betrekking tot de verzorging en de opbaring, en maken we een afspraak om bij je langs te komen voor het regelen van de uitvaart.

Tijdens deze afspraak nemen we stap voor stap alle mogelijkheden door.
Wordt het een crematie of begrafenis, waar wordt de overledene verzorgd en opgebaard?

Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid


We bespreken de locaties van afscheid en condoleance, de kaart, de kist, advertenties en vervoer. Verdere zaken zoals bloemen, sprekers, muziek, catering, fotografie etc. kunnen eventueel op een later moment besproken worden.

Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid
Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid