Over mij

Ongeveer 20 jaar geleden overleden mijn opa en oma vrij kort achter elkaar en bedacht ik dat uitvaartleider wel eens een baan voor mij kon zijn. Echter, het bijkomende werk was in die tijd nog anders en ook met mijn leven had ik toen nog andere plannen waar dit werk naar mijn idee niet helemaal bij paste. Een paar jaar later startte ik een schoonheidssalon en deed ik meer opleidingen op gebied van coaching, voetreflexmassage en voeding. Daarnaast werkte ik ook een aantal jaren voor een tandartsenpraktijk.

Maar al die tijd bleef het werk in de uitvaart mij trekken en in 2018 ben ik alsnog de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Docendo gaan volgen. ‘Nu of nooit,’ dacht ik en het is de beste beslissing ooit geweest. Dit werk past gewoon bij mij. Waarom? Ik ben geïnteresseerd in mensen maar ook in de dood, althans met alles wat daar mee samenhangt. Wat is de dood, zijn wij alleen dit lichaam en deze gedachtes en hoe zit dat met de ziel.… Twintig jaar geleden was ik veel bezig met het leven na de dood, bijna-doodervaringen en ben ik mij ook verder gaan verdiepen in spiritualiteit.

In juli 2019 ben ik gestart als uitvaartleider bij een kleine lokale onderneming en sinds november 2020 als ZZP-er. Naast mijn eigen onderneming werk voor een onderneming waar ik ingehuurd word voor uitvaarten in diverse steden binnen de Randstad. Ik vind het echt een prachtig vak.
Het is bijzonder om mensen te mogen begeleiden die net een verlies hebben geleden. Er komt veel bij kijken en ik besef me dat vaak niet goed bekend is wat de mogelijkheden zijn.

Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid

Daarnaast houd ik van de afwisseling omdat je iedere keer weer andere mensen ontmoet met eigen wensen, ideeën en familieopstellingen.

Ik vind het fijn om er te zijn: de steun en toeverlaat in een moeilijke tijd, te luisteren naar de wensen, te zoeken naar mogelijkheden en eventueel ideeën aan te dragen om samen met de familie toe te werken naar een mooi afscheid. Een afscheid dat helemaal past bij de overleden persoon en waar de familie, ondanks het verdriet, toch met een goed gevoel naar terug kan kijken.

Ik woon in de mooie historische binnenstad van Dordrecht waar ik geboren en getogen ben en veel mensen ken. Daarom wilde ik graag mijn eigen onderneming starten omdat ik daarin volledige vrijheid heb in de manier van werken, in het maken van keuzes en alle aandacht aan de families kan geven.

Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid
Jeanine van IJsseldijk Uitvaarten - Voor een mooi afscheid